Вівторок, 07.05.2024, 10:45
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Чи зацікавив Вас мій сайт?
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
 16 пунктів для проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) визначили в Чернівецькій області. Зокрема, пункти тестування створять в загальноосвітніх навчальних закладах. 

  "Цього року на пробне тестування зареєструвалися 2647 випускників загальноосвітніх навчальних закладів, що становить 42,1 відсотки від загальної кількості учнів, – розповіла провідний фахівець групи моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області Любов Якименко. – ЗНО відбуватиметься в загальноосвітніх навчальних закладах. По одному пункту тестування діятиме в кожному районі області, окрім Герцаївського, та міста Новодністровськ. У Чернівцях буде чотири пункти тестування. Тому, в цілому, ми визначили 16 пунктів пробного тестування". 

  У ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Petrivna | Дата: 20.02.2014 | Коментарі (0)

  Більше п'яти тисяч студентів страйкують у Чернівцях. 

  Студенти Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича (ЧНУ) ходять по різним навчальним закладам міста і закликають студентів приєднуватися до страйку. У страйку взяли участь студенти майже усіх чернівецьких ВНЗ. 

  Студентський страйк розпочався о 8:00 біля центрального корпусу Чернівецького національного університету. 

  Студенти агітували біля студентських гуртожитків і закликали українців приєднуватися до страйку біля будівлі Чернівецької міської ради. 

  Близько 300 студентів і активістів "Правого сектору" пікетували у Чернівцях військову частину на вулиці Руській (колишній 300-й полк).
... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: Petrivna | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)

     З 18 березня по 20 березня 2014 року у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" (Київ, вул. Салютна, 2-Б, павільйон №2) відбудеться П’ята міжнародна виставка "Сучасні заклади освіти – 2014". 

  Організатори виставки: Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, компанія "Виставковий Світ". 

  Розпорядженням Кабінету Міністрів України виставці "Сучасні заклади освіти" з 2010 року надано статус міжнародної та включено до переліку міжнародних виставок, що проводяться в Україні. 

  Міжнародна виставка "Сучасні заклади освіти" сьогодні є найбільшим професійним форумом освітніх, наукових та науково-технічних інновацій, ефективним майданчиком для діалогу представників державного сектору, закладів освіти рі ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: Petrivna | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (0)

   Діти, над якими знущаються в школі, страждають у дорослому житті, з'ясували американські вчені, стаття яких опублікована у науковому журналі Pediatrics. Такого висновку вони дійшли у результаті дослідження, учасниками якого стали 4297 дітей з числа учнів середньої школи. 

  В ході експерименту дослідники провели анкетування, в якому діти розповідали про свій психічний стан, здоров'я та про те, чи зазнавали вони нападів і знущань з боку однолітків. 

  Наступною частиною дослідження стало вимірювання різних показників. Так, вченим вдалося встановити, що діти, над якими знущаються однолітки, страждають від депресії, низької самооцінки і показують незадовільні результати під час різного роду фізичної активності. 

  Вчені вважають, що їх психічн ... Читати далі »
Переглядів: 371 | Додав: Petrivna | Дата: 17.02.2014 | Коментарі (0)

     Щорічно у лютому оприлюднюється міжнародний рейтинг університетів – "Webometrics Ranking of World's Universities" та "World Universities Web Ranking", які визначають місця вищих навчальних закладів світу за показником їх інтернет-присутності. 

  За даними рейтингу "Webometrics Ranking of World's Universities" Буковинський державний медичний університет (БДМУ) посів 1-е місце серед вищих медичних навчальних закладів України та 12-те місце серед усіх вишів України, які увійшли до бази рейтингу у 2014 році. У порівнянні з результатами попереднього рейтингу університет піднявся більше ніж на 4200 пунктів і увійшов у ТОП-3000 ВНЗ світу. 

  В іншому рейтингу "World Universities Web Ranking" Буковинський державний медичний університет увійшов до десятки ВНЗ- ... Читати далі »
Переглядів: 467 | Додав: Petrivna | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

    Юристи видання "Кадровик" нагадали механізм оплати праці педагогічним та науково-педагогічним працівникам в Україні. 

  Строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на визначений строк з урахуванням характеру наступної роботи або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами, зазначило Мінсоцполітики у листі №490/13/116-13. 

  У наказі про прийняття на роботу працівника за строковим договором необхідно зазначити строк трудового договору. 

  Згідно із ст.57 Закону України "Про освіту" держава забезпечує виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробі ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Petrivna | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

  6 березня 2014 року відбудеться щорічний V Всеукраїнський форум "Вчитель – новатор". Захід проводиться компанією "Майкрософт Україна" за підтримки Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України (МОН). Метою заходу є інформування освітян з сучасними передовими педагогічними та інформаційно-комунікаційними технологіями. 

  Для участі у заході необхідно заповнити он-лайн реєстраційну анкету та залишити свій коментар-побажання в освітній мережі "Партнерство в навчанні" на сторінці Десятий Всеукраїнський форум "Вчитель – новатор". Запрошені учасники отримають до 27.02.2014 відповідне запрошення на свою електронну скриньку. Під час відбору буде враховано і географічне розташування учасників у зв’язку з тим, що передбачається запрошення освітян із усіх регіонів України. 

  Реєстрація відкрита до 26 лютого 2014 року. 

  Організ ... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: Petrivna | Дата: 12.02.2014 | Коментарі (0)

      27 лютого 2014 року в ООН відзначать 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Захід "Тарас Шевченко: борець за українську мову, самовизначення народів, людські права та соціальну справедливість" відбудеться у Нью-Йорку. Про це повідомили у Світовому конгресі українців. 

 Організаторами урочистостей є Світовий конгрес українців (СКУ) та Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) за підтримки Постійного представництва України при ООН. 

  Під час заходу з привітанням виступить генеральний секретар ООН Бан Кі-Мун, президент 68-ої сесії Генера ... Читати далі »
Переглядів: 321 | Додав: Petrivna | Дата: 10.02.2014 | Коментарі (0)

 Реконструкція Національного музею Тараса Шевченка в Києві закінчиться наприкінці лютого, 9 березня 2014 року його відкриють для відвідувачів. 

  "Зараз вже готовий флігель, в якому розташовується адміністрація, виконаний монтаж прозорого скляного атріуму у внутрішньому дворі музею", – повідомили в КМДА. 

  Зараз у музеї ведеться монтаж внутрішніх інженерних систем та розпочато роботи з декорування. 

  "Триває благоустрій подвір'я музею", – додали в міськдержадміністрації. 

  Раніше повідомлялося, що директор київського Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус категорично не згоден з твердженнями, що реставраційні роботи в музеї руйнують його автентичність. 

Нагадаємо, указом Віктора Януковича 2014 рік оголошено в ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: Petrivna | Дата: 07.02.2014 | Коментарі (0)

    5 лютого 2014 року на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект Указу Президента України "Про призначення державних стипендій видатним діячам освіти". 

  Проект Указу підготовлений Міністерством освіти і науки України на підставі Указу Президента України від 10 вересня 2011 року №906 "Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери" та відповідного Положення про державні стипендії, затвердженого цим указом. 

 Рішення щодо кандидатур на одержання державних стипендій прийнято конкурсною комісією Міністерства освіти і науки. 

 Запропонований проект Указу має на меті посилення державної підтримки освіти в Україні, стимулювання творчої ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: Petrivna | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 »
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту