Міністерство освіти і науки інформує (Лист Міністерства № 1/9-519 від 07.10.2014), що затверджено зміни до Державних санітарних норм і правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини» (Наказ МОЗ від 18 серпня 2014 року № 576), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2012 року № 1140, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 9 січня 2013 року за № 88/22620.
Зазначені зміни стосуються харчування дітей в організованих колективах, контролю за якістю харчових продуктів.
Зокрема, для виготовлення харчових продуктів забороняється використовувати сировину, що повторно заморожувалась. Не допускається використання м’яса птиці механічного обвалювання, колагенвмісної сировини тваринного походження (шкура свиняча, жилка ковбасна, шкура птиці, яловичі рубці і губи тощо) для виробництва продуктів дитячого, дієтичного харчуванн
... Читати далі »