Неділя, 19.05.2024, 16:26
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Хто сьогодні до нас завітав?
Всього відповідей: 194
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 6 » Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання завершена
21:22
Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання завершена
   Багато шуму наробила інформація про те, що нібито терміни реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) будуть продовжені. Офіційно реєстрація завершилися 5 березня 2014 року, але в Міністерстві освіти і науки України (МОН) заявили, що при необхідності термін можна змінити. 

  У принципі, подібний шанс був і раніше, але для цього потрібні вагомі причини. У даному випадку їх не виявили. Тих, хто запізнився, очевидно, немає або вони мовчать про свої проблеми. 


  Як уточнила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, жодна особа (за даними на 5 березня) не звернулась до Українського центру оцінювання якості освіти з проханням продовжити терміни. Зареєструвалися 250 тис. 430 абітурієнтів, проте цифри ще можуть змінюватись протягом 14 днів є шанс потрапити в учасники ЗНО тим, кому відмовили раніше. За умови, якщо вони виправлять зауваження, які їм висловили, і надішлють необхідні документи. Найбільше бажаючих пройти тестування виявилося в Донецькій, Львівській, Одеській областях. 

  Особлива ситуація в Криму. У МОН підкреслюють, що зроблять все необхідне для проведення в Криму зовнішнього незалежного оцінювання знань, щоб кримські випускники змогли вступити до українських ВНЗ. 

  У перспективі – перевірка здібностей абітурієнтів, а вступати на магістратуру не за профілем дозволять вже найближчим часом. 

  Успіхи в незалежному тестуванні стають основним козирем студента. На думку кандидата педагогічних наук Ірини Фастовець, поки що перший крок до цього – зменшення "питомої ваги" шкільних оцінок у балах, необхідних для вступу (буде враховуватись середній бал за 12-бальною системою, без жодних перерахунків на 200-бальну). Тепер "купувати оцінки" в школі не вигідно. Втім, як і боротися за те, щоб бути круглим відмінником. 

  Але це тільки початок. Подейкують про повний перехід на принципи тестування. Тобто про скасування державної підсумкової атестації та проміжних тестів у 9-му класі, а також про універсальний підхід до випускників минулих років (поки що можуть здавати іспити ті, хто закінчував школу до 2008 року). Однак нова команда МОН поки що не підтверджує і не заперечує таку можливість у майбутньому. 

  Міністр освіти і науки України Сергій Квіт розповів про те, що хотів би розширити функції незалежного тестування. Наприклад, ввести перевірку здібностей абітурієнтів, а не тільки знань.

 За матеріалами: Комсомольская правда в Украине
Переглядів: 357 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту