Неділя, 19.05.2024, 18:03
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Чи зацікавив Вас мій сайт?
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Лютий » 3 » Проект Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді
18:05
Проект Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді

  Системне національно-патріотичне виховання є однією  з головних складових національної безпеки України.  Воно сприяє зміцненню соціально-економічних,  духовних, культурних основ розвитку українського          суспільства і держави.

  У проекті Концепції описано механізми реалізації патріотичного виховання молоді, зокрема щодо вдосконалення нормативно-правової бази патріотичного виховання молоді, діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері національно-патріотичного виховання, співпраці органів державної влади та органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством, інформаційного забезпечення національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

  Упровадження системи національно-патріотичного виховання передбачено в декілька етапів: 1-й — 2015 рік, 2-й — 2016–2017 роки, 3-й — 2018–2019 роки.

  На першому етапі планується: аналіз стану системи національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Україні; створення нормативно-правового підгрунтя, інформаційно-методичного забезпечення для здійснення національно-патріотичного виховання дітей та молоді; створення інформаційного ресурсу навчально-методичних матеріалів.

  На другому етапі передбачається: розроблення навчальних програм, підручників, посібників, навчально-методичних видань з української літератури, історії України, Захисту Вітчизни як інваріантної, так і варіативної складових для загальноосвітніх та вищих навчальних закладів, з урахуванням цілей та завдань національно-патріотичного виховання дітей та молоді; підготовка та видання методичних рекомендацій по організації виховних заходів, роботи клубів, центрів патріотичного виховання тощо; залучення дітей та молоді до військово-патріотичних ігор, зокрема військово-патріотичної спортивної гри «Сокіл» («Джура»).

  На третьому етапі забезпечується: проведення моніторингу системи національно-патріотичного виховання дітей та молоді за допомогою соціологічних опитувань, психологічного тестування; проведення науково-методичних конференцій, створення банку передового педагогічного досвіду на інформаційному веб-ресурсі; аналіз системи національно-патріотичного виховання, встановлення досягнень і викликів, корекція навчально-виховних впливів з урахуванням результатів моніторингу.

  Зауваження та пропозиції до проекту Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді слід надсилати на електронну адресу: n_beskova@mon.gov.ua до 16 лютого 2015 року.

Переглядів: 358 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзі сайту