Субота, 21.09.2024, 01:17
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Хто сьогодні до нас завітав?
Всього відповідей: 194
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 13 » Посада директора школи має стати професією, а вчителі повинні отримувати більшу зарплату, – Олег Дерев’янко
23:15
Посада директора школи має стати професією, а вчителі повинні отримувати більшу зарплату, – Олег Дерев’янко

  10 липня 2015 року в Івано-  Франківську відбувся  круглий стіл «Якою має  бути освіта Івано-  Франківська?» за участі  заступника міністра освіти і  науки – керівника апарату  Олега Дерев’янка, експертів  Інституту розвитку міста  «Новий Івано-Франківськ».

  У круглому столі взяли участь керівники навчальних закладів Івано-Франківщини, освітяни, представники регіональних органів влади, щоб окреслити основні виклики та можливості освіти.

Під час заходу заступник міністра – керівник апарату Олег Дерев’янко розповів про реформи, що впроваджуються урядом у галузі освіти. «Важливо, щоб освіта розглядалася як цілісна система, а видатки на освіту – як інвестиції у розвиток», – наголосив заступник міністра – керівник апарату.

  Олег Дерев’янко повідомив про стан імплементації Закону України «Про вищу освіту» та обговорення законопроекту «Про освіту». Заступник міністра – керівник апарату зазначив, що Закон «Про вищу освіту» надає більше економічної, фінансової, академічної свободи вищим навчальним закладам. Як повідомив Олег Дерев’янко, сьогодні міністерство разом з експертами та громадськістю працює над новим проектом закону «Про освіту».

  «Це фундаментальний закон, що потребує повної узгодженості з боку держави і громадськості», – додав заступник міністра – керівник апарату.

  Олег Дерев’янко зазначив, що новий Закон «Про освіту» впровадить європейський формат середньої загальної трирівневої освіти в Україні, що триватиме 12 років: початкова школа — 5 років, базова середня школа — 4 роки і на 3 роки — спеціалізована школа. Останні три роки навчання мають стати профорієнтаційними.

  Учасники круглого столу наголосили на тому, що школа повинна бути більш практичною та індивідуально орієнтованою на дитину, а вчителі та директори загальноосвітніх закладів повинні проходити спеціальну підготовку.

  «В Україні посада директора має стати професією, а вчителі повинні отримувати більшу заробітну плату і якісно готувати учнів», – наголосив Олег Дерев’янко.

  Стосовно вдосконалення підготовки вчителів, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда зазначив, що необхідно виховувати такого вчителя, який уміє дітям пояснити; дати талановитій дитині обсяг знань, із яким вона далі могла б розвиватися.

  Під час заходу учасники круглого столу також зазначили, що реформування освіти необхідне, але зміни будуть успішними лише за умови, коли зміни будуть зрозумілими для громадськості.

 

Переглядів: 289 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту