Неділя, 19.05.2024, 17:08
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Чи зацікавив Вас мій сайт?
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 3 » Лілія Гриневич про бюджет Міносвіти України
23:54
Лілія Гриневич про бюджет Міносвіти України
   28 лютого 2014р. на "круглому столі" на тему: "Українська освіта. Що далі?" Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки й освіти Лілія Гриневич представила для обговорення проект "Плану демонополізації освіти і науки". Як вважає Л.Гриневич, 2014 рік слід присвятити демонополізації сфери освіти і науки. Це призведе до більшої прозорості і усунення можливостей для корупції. 

  Народний депутат зазначила, що на сьогодні немає коштів для додаткових інвестицій в освіту, тому в 2014 році слід сконцентруватися на оздоровленні системи управління, а також закласти нормативно-правовий фундамент наступних змін. 

  Серед першочергових кроків, які пропонується здійснити в 2014 році, першим має стати фінансовий та управлінський аудит системи. 

  Крім цього, Лілія Гриневич вважає за доцільне впровадити тимчасовий мораторій на надмірне державне втручання – скасувати перевірки, автоматично продовжити ліцензії, зупинити необгрунтовану реорганізацію навчальних закладів. 

Лілія Гриневич переконує, що разом з розширенням повноважень навчальних закладів необхідно запровадити зовнішню незалежну оцінку якості освіти.

  Також народний депутат пропонує негайно скасувати низку бюрократичних наказів міністерства, позбавлених управлінського змісту. 

  "Сьогодні вчителям, викладачам та науковцям доводиться витрачати години робочого часу на папери – замість викладання і досліджень", – пояснила Лілія Гриневич. 

  Голова комітету пропонує знищити очевидні корупційні схеми в освіті, скоротивши повноваження МОН і спростивши та збільшивши прозорість дозвільних процедур. 

  На її думку, одним із важливих механізмів з протидії корупції має стати впровадження відкритої системи відслідковування поточних рахунків міністерства ("бюджет он-лайн"). 

  "Такі ініціативи розробляються в середовищі програмістів, які підтримують Євромайдан. Є політична воля до змін. Це – шанс здійснити електронну революцію в окремо взятому міністерстві, що дозволить громаді в режимі он-лайн слідкувати за виділенням і розподілом бюджетних коштів", – наголосила Лілія Гриневич. 

 З проектом "Плану демонополізації освіти і науки" Лілії Гриневич можна ознайомитися за адресою:
www.scribd.com

 За матеріалами: Комітет ВР з питань науки і освіти
Переглядів: 338 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту