Неділя, 19.05.2024, 18:16
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 238
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 15 » Хрестоматія сучасної дитячої літератури у двох томах – у вільному доступі
19:19
Хрестоматія сучасної дитячої літератури у двох томах – у вільному доступі

  Міністерство освіти і науки  оприлюднило електронну версію  Хрестоматії сучасної дитячої  літератури у двох томах (для 1 – 2  класів та 3 – 4 класів).  Уперше за  історію Незалежності, книжка серії  “Шкільна бібліотека” друкується за  бюджетні кошти для початкової школи і вперше вона виставлена у вільний доступ в електронному вигляді ще до того, як буде доставлена до всіх шкільних бібліотек.

   “Важливе завдання початкової школи – навчити дитину любити: любити писати, любити читати, любити вчитись –  навчання має стати звичкою на все життя. Щоб дати дітям можливість полюбити читати, ми створили цю Хрестоматію, в якій зібрано твори як живих класиків дитячої української літератури, так і молодих письменників, які лише почали завойовувати серця українських дітей”, – пояснила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Снимок   До  Хрестоматії увійшли твори авторів, доданих до програми Літературного читання в рамках оновлення  навчальних програм для 1 – 4 класів. Насамперед це твори письменників, яких немає в нинішніх підручниках: Сашка Дерманського, Івана Андрусяка, Галини Малик, Лесі Вороніної, Катерини Бабкіної, Галини Ткачук, Григорія Фальковича, Оксани Лущевської, Василя Голобородько, Тетяни Стус, Тараса та Мар’яни Прохаськів, та інших – всього близько 40 імен.

   “Завдяки прозорим процедурам було зекономлено значні кошти при закупівлі підручників для 8 класів. Завдяки цій економії вдалося в стислі терміни підготувати і надрукувати Хрестоматію для початкової школи, щоб дати дітям сучасні тексти для читання. На сайті МОН розміщено, а незабаром буде розвезено по школах збірки для 1 – 2 та для 3 – 4 класів.  Загальний наклад 640 тис. примірників – по 320 тис. для кожного тому. Це коштувало бюджету близько 15 млн гривень, тобто одна Хрестоматія обійшлася державі в 22 гривні. Це було ще однією з наших цілей – показати новий стандарт, нову якість – яким може бути шкільний посібник, виданий за бюджетні кошти”, – зазначила Лілія Гриневич.

Снимок1   Міністр також наголосила, що в роботі над Хрестоматією велика увага була приділена дотриманню авторських прав: всі автори  та видавництва передали свої майнові права Видавництву Старого Лева на друк. Не менш важливо, що в Хрестоматії також розміщені авторські ілюстрації українських художників: завдяки цьому книга вийшла красива і мальовнича.

   Нагадаємо, що за старою програмою у початковій школі робили наголос на читанні на швидкість. Оновлена програма передбачає зміну пріоритетів: найголовніше – навчити дітей читати вдумливо, розуміти зміст прочитаного, висловити своє ставлення до тексту.

   16 грудня в Києві  відбудеться офіційна презентація друкованої версії Хрестоматії. Планується, що до кінця року увесь тираж  буде доставлений до всіх шкільних бібліотек України.

Довідково

   Відео, де письменники, чиї імена додали до навчальної програми з Літературного читання, особисто розказують про себе, свої твори та творчий шлях, доcтупні на каналіYoutube.

Інформація МОНУ

Переглядів: 506 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту