Неділя, 19.05.2024, 21:25
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Чи зацікавив Вас мій сайт?
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 29 » Допомога дітям раннього віку з особливими потребами в Україні: запровадження системи Раннього втручання
23:57
Допомога дітям раннього віку з особливими потребами в Україні: запровадження системи Раннього втручання

   МОЗ України визначено координуючим відомством з питань створення, розвитку  та функціонування Таке рішення було прийнято за результатами засідання  Міжнародної експертної робочої групи з питань розвитку системи послуг Раннього  втручання в Україні, що днями відбулася у стінах Міністерства охорони здоров'я  України за участю Міністра охорони здоров’я Олександра КВІТАШВІЛІ.

   Захід націлений на продовження співпраці у питаннях розвитку системи послуг Раннього  втручання в Україні.

Мета:

  • організація допомоги дітям раннього віку з особливими потребами;
  • надання системної підтримки родинам, які виховують дітей з вадами розвитку;
  • запобігання відмовам батьків від дітей з психофізичними порушеннями та потраплянню їх в інтернатні заклади;
  • запобігання інвалідизації дитячого населення.

   Учасниками  засідання розглядався проект Плану дій щодо розвитку Раннього втручання в Україні «Раннє втручання — здоров'я нації — майбутнє України», проблеми та перспективи його реалізації, можливості використання міжнародного досвіду, шляхи та механізми взаємодії відомств у впровадженні, функціонуванні та фінансуванні системи послуг Раннього втручання в Україні.

   Послуги раннього втручання є надзвичайно поширеними у більшості країн світу.  В Україні у Харківській, Львівській, Одеській та Закарпатській областях із залученням проектів міжнародної технічної допомоги на базі окремих закладів та установ вже впроваджено елементи комплексної послуги раннього втручання. Держава готова виконати пілотні проекти для подальшого поширення раннього втручання на території України.

   «Розвиток системи раннього втручання є актуальним у зв’язку з реформуванням системи охорони здоров’я, посиленням первинної ланки надання допомоги, зміни моделі педіатричної допомоги на модель сімейного лікаря та ефективною формою забезпечення доступності комплексних, тривалих у часі послуг дітям раннього віку з порушеннями психофізичного розвитку, а також допомоги родинам, що виховують таких дітей», — зауважив Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ.

   За розрахунками Європейської Академії Дитячої Інвалідності, в Україні близько 1 млн дітей буде потребувати постійного медико-педагогічного супроводу.

Переглядів: 366 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту