Неділя, 19.05.2024, 19:31
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 238
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 24 » Діти мають здобути в школі уміння і компетентності ХХІ століття, – Лілія Гриневич
08:25
Діти мають здобути в школі уміння і компетентності ХХІ століття, – Лілія Гриневич
   Стратегічне завдання Міністерства освіти і науки  – прийняти концепцію нової української школи. Про це у своєму першому виступі перед депутатами Верховної Ради України як міністр освіти і науки зазначила Лілія Гриневич.
   «Я вважаю, що в перші 100 днів ми зобов’язані прийняти концепцію нової української школи і ця концепція повинна бути обговорена до 1 вересня у фахових колах, серед громадськості, і після цього ми зможемо вносити новий закон «Про загальну середню освіту», – наголосила Лілія Гриневич.

   За словами міністра, головна ідея полягає у перегляді змісту навчання та визначенні нових цілей середньої освіти. «Діти мають здобути в школі уміння і компетентності ХХІ століття, які узгоджені країнами Європейського Союзу і які потрібні сьогодні сучасному українцю. Окрім знання рідної, державної та іноземних мов, інформаційних технологій, вміння критично мислити, аналізувати, працювати в команді, мати навички фінансової грамотності і підприємництва. Нашим дітям потрібна освіта для життя. І це головна мета нової української школи».

   Лілія Гриневич вважає, що лише після зміни змісту та якості навчання є сенс говорити про збільшення тривалості навчального процесу. «Ніхто не піде на раптове запровадження 12-річного навчання без нового змісту, без резервованих бюджетних коштів, без відповідної підготовки вчителів і відповідної мережі закладів. Якщо запроваджувати 12-річну школу з 1-го класу з 2018 року, то ми виходимо на 12-й клас у 2029 році. Це орієнтовні терміни вступу України до Європейського Союзу, якщо план працюватиме», – додала міністр.

   Міністр освіти і науки України також звернулася до депутатів із проханням прийняти до кінця цієї сесії закон «Про освіту», що є базовим для здійснення подальших прогресивних змін. Цей закон доопрацьований у Комітеті ВРУ з питань науки і освіти і, за словами міністра, готовий до повторного першого читання. «Прийняття цього закону розблокує дуже багато реформаторських ініціатив у сфері дошкільної, професійної, загальної середньої, вищої освіти та освіти дорослих», – зазначила Лілія Гриневич.

                                                                                                                                                                     Інформація МОНУ

Переглядів: 313 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту