Неділя, 19.05.2024, 21:25
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Персональний сайт        Катренюк Марії Петрівни

Категорії розділу
б [0]
а [0]
в [0]
Погода
Погода у Глибокій
Міні-чат
200
Наше опитування
Чи зацікавив Вас мій сайт?
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 10 » 10 хвилин із прем’єр-міністром. Навіщо нам опорні школи?
18:45
10 хвилин із прем’єр-міністром. Навіщо нам опорні школи?

  Доброго вечора, шановні українські родини!

  Цього року ми як уряд визначили для себе кілька пріоритетів. Одним з основних є освіта. Освіта наших дітей, які є майбутнім нашої країни. Базова середня освіта – це те, що створює фундамент для майбутнього держави, і це те, що дасть можливість нашим дітям здобути якісну середню освіту, скласти зовнішнє незалежне оцінювання, вступити до вищих навчальних закладів, отримати якісні знання, а потім професію і роботу.

   Протягом останніх двох років ми розпочали масштабну реформу вищої освіти. Ми прийняли новий закон. Ми підписали угоду з Європейським Союзом «Горизонт 2020», що дає можливість доступу для українських науковців і студентів до європейських фондів та європейських знань і європейської якості навчання.

   Зараз нам необхідно дбати саме про середню школу. Загалом у середній школі навчається близько 4 мільйонів дітей. 17 тисяч шкіл і майже півмільйона вчителів дають можливість нашим дітям здобути знання. Але я визначив би основний критерій знань – якість. Саме для того, щоб середня освіта стала якісною, уряд запропонував новий проект – новий проект так званих опорних шкіл. Що таке проект опорної школи? Це нова система освіти, якісної освіти для діток, які навчаються в маленьких містечках та селищах. Створюється система, де базова школа має інвестиції в навчання й інвестиції в якісні знання. Це означає, що в такій школі безкоштовний інтернет, до такої школи купують нові класи фізики, математики, хімії, біології. В такій школі є мультимедійний комплекс із ІТ-технологіями. В такій школі спрямовуються кошти на ремонт спортивних залів і кабінетів. У такій школі здійснюються заходи з енергоефективності. Це пластикові вікна, це утеплення школи і це нормальні умови для того, щоб наші діти отримували якісні знання.

  Окрім того, для вчителів створюються умови для підвищення розмірів заробітної платні. Оскільки кошти від оптимізації мережі шкіл залишаються в цій базовій школі і можуть використовуватися директором школи на власний розсуд, щоб підвищити матеріально-технічне забезпечення школи та підвищити розмір заробітної платні для вчителів.

   Кожна опорна школа матиме філії, не менше трьох. Філія – це школи першого ступеня, тобто дітки там навчаються з 1 по 4 клас. Далі діти після 4 класу матимуть можливість навчатися в якісній опорній школі, що відповідає критеріям, які я вам щойно визначив.

   Що необхідно для того, щоб така школа функціонувала? Насамперед необхідні кошти. Минулого року ми дали 100 мільйонів гривень на те, щоби купити більше ніж 300 мультимедійних класів у цілому по країні. Цьогоріч уряд виділяє 200 мільйонів гривень на те, щоб в Україні з’явилися такі базові опорні школи. Окрім цього, ми отримуємо донорську допомогу від міжнародних фінансових організацій. Загалом цього року ми повинні відкрити 100 базових опорних шкіл.

   Щоб наші діти могли добратися до такої опорної школи, необхідні автобуси і дороги. Цьогоріч уряд виділив 500 мільйонів гривень на придбання нових автобусів. На умовах співфінансування з місцевими органами влади до 1 вересня ми можемо купити тисячу шкільних автобусів. І тому я прошу органи місцевого самоврядування невідкладно оголосити тендери на придбання шкільних автобусів.

   Дороги. Результатом процесу фінансової децентралізації є значне збільшення доходів місцевих бюджетів. Тому при плануванні системи опорних шкіл звертаюсь до органів місцевого самоврядування скерувати левову частку цих коштів на ремонт доріг, щоб наші діти на нових шкільних автобусах могли доїхати до нової якісної української опорної школи.

                                                                                                                   Інформує Урядовий портал

Переглядів: 271 | Додав: Petrivna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту